22 Ağustos 2011 Pazartesi

İftar sofrası 2011


Bu sene de bir iftar sofrası hazırlama fırsatım oldu. İftar sofralarının tadı ve keyfi bir başka oluyor kesinlikle...Menü geçen senekinden çok farklı değil aslında ama yine de sayayım isterseniz:

Fırında Garnitürlü Tavuk
Pesto soslu Tortellini
Fırında baharatlı patates
Köz biber 
Domatesli-biberli köz patlıcan kavurma
Yoğurtlu kabak
Zeytinyağlı barbunya
Çoban salata
İftariyelik: Keçi peyniri, zeytin, bal ve pekmez.
Tatlı olarak da muhallebili kadayıf.


Masa mor, mavi ve beyaz renklerinden oluştu. Lavantayı çok sever oldum son zamanlarda. Yemek takımımınsa lavantalı olduğunu daha yeni keşfettim:) Komik ama gerçek:)


En sevdiğim sürahim...

Annemin ben evlenmeden önce Kapalı Çarşı'dan aldığı masa örtüsü takımı. İlk yıllar kullanmıyordum ama artık kıyıp kullanıyorum:)

Tam Buğday Unlu Patlıcanlı Börek

Börekle pek aram yoktur benim. Hele börek açmak bana hep uzak olmuştur taa ki Berrin teyzemle tanışana kadar:) Kendisi emekli öğretmen hem de çok becerikli bir kadın:) Şaraptan, reçele, meyve suyuna neler neler yapıyorlar Muhittin amcayla:) Kendisinin böreğini yiyip çok beğenmiştik. Bir gün seninle beraber açalım deyince bu teklifi geri çeviremezdim. Buyrun bizim börek açma maceramıza:)

 
Malzemeler:

Hamur için:
1 çay bardağı yoğurt (Light)
1 çay bardağı süt (Light)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
5-6 damla limon suyu
Aldığı kadar un. (Yumuşak bir hamur olacak.)
Mısır nişastası


 Tüm malzemeleri karıştırırak yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirin. Hamuru rulo yapıp, 24 eşit parçaya bölün.


Top yapıp nişastaladığınız hamurları tek tek, avuç içi kadar açın ve üçer üçer gruplayın. Üst üste koyduğunuz üç parçayı nişasta ile ince olacak şekilde açın.



İç malzemesi için:
500 gr. kuru soğan
2 kg. patlıcan
Kırmızı biber
Kara biber
Zeytinyağı
Tuz

Soğanları julyen doğrayın. Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun ve küçük küçük doğrayın. Soğanları ve patlıcanları yağda kavurun. Macun gibi olacak. Daha sonra baharatları ve tuzu koyun.


Her yufkanın içine patlıcanlı harçtan eşit koyup rulo yapın ve tepsiye yerleştirin. Bu şekilde 8 adet parçanız olacak. Fırına vermeden önce her bir parçayı sıvı yağla yağlayın.  Üzeri kızarıncaya kadar 200 derecede pişirin. Piştikten sonra her bir sırayı 4 eşit parçaya bölün. İçini dilediğiniz harçla yapabilirsiniz. Afiyet olsun, sağlık versin! Berrin teyzecim çok teşekkürler tekrar:) Öpüyorum seni:) Selamlar:)



11 Ağustos 2011 Perşembe

Perşembe...


Evde onlarca nevresim takımı olmasına rağmen dayanamadım yine aldım. Eve alışveriş yapmak da bir hastalık sanırım:)


Ivırzıvırları koymak için ne zamandır böyle birşey arıyordum. Aslında kendisi banyo için yapılmış ama ben salona layık gördüm:)

En sevdiğim kupa şu sıra hem kocaman hem de cam:)

7 Ağustos 2011 Pazar

Serenay'ın Pastası

Serenay'ın kelebekli ve çiçekli pastası:) Serenay ve annesi şeker hamurlu pastalardan hoşlanmadığı için şeker hamurunu sadece süslemede kullandık. İçi muzlu, üstü ganaj kaplı:) Kendisi çikolatalı pastaları ağır buluyor:) İyi ki doğdun Serenay! Uzuun, sağlıklı, mutlu, başarılı bir ömrün olsun:) İleride çok güzel yerlerde olacağına eminim:)

4 Ağustos 2011 Perşembe

Kabullenmek!

Kabullenmek; birçok sorun için sihirli kelime sanki...Bugünlerde büyük-küçük olumsuz şeyler için kabullenme yolunu seçiyorum. Geriye dönüp baktığımda belki yıllardır değiştiremediğim birçok şey var...Belki basit şeyler ama sinir bozan türden...Ya bir insan, bir tutum, bir alışkanlık ya da kendim...En başta kendimiz olmak üzere değiştiremediğimiz şeyleri kabullenmek zorundayız ancak kabullenerek aşabiliriz bazı şeyleri...Kabullenip; bazen suyu akışına bırakmalıyız. İşte o zaman ufak ufak değişiklikleri görmeye başlayacağız. Kabullenmek derken kaplten olmalı ama dilimizde kalmamalı sadece! Tüm hücrelerimizle kabullenmeliyiz! Deneyin! Denemekle ne kaybederiz;)

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Hoşgeldin Ramazan:)

Bir Ramazan ayı daha geldi, hoşgeldi...Her yıl oldugu gibi bu sene de duam: Herkesin sahurda da iftarda da sofrasının dolu olması, saglıklı olmasi...Hayırlara vesile olsun inşallah! Kolaylıklar diliyorum...